Letní zeleninová polévka

Využijte sezónní zeleninu!

Suroviny:

2 mrkve, 1 petržel, bílá část pórku

2 kostky slepičího bujónu

2-3 stroužky česneku

zelená petrželka

Postup:

  1. Očištěnou mrkev a petržel nahrubo nastrouháme, přidáme nakrájenou bílou část pórku, plátky česneku, zalijeme 1,5 l vody, vhodíme bujóny a povaříme.
  2. Na talíři doplníme sekanou zelenou petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.