Letní zeleninová polévka

Využijte sezónní zeleninu!

Suroviny:

2 mrkve, 1 petržel, bílá část pórku

2 kostky slepičího bujónu

2-3 stroužky česneku

zelená petrželka

Postup:

  1. Očištěnou mrkev a petržel nahrubo nastrouháme, přidáme nakrájenou bílou část pórku, plátky česneku, zalijeme 1,5 l vody, vhodíme bujóny a povaříme.
  2. Na talíři doplníme sekanou zelenou petrželkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.