Špenátový salát
Špenát můžeme podávat i zasyrova.
Suroviny:
200 g špenátových lístků
10 ředkviček
1 menší cibule
2 natvrdo uvařená vejce
asi 3 lžíce majonézy
sůl
citronová šťáva
špetička cukru
Postup:
- Špenát opereme a nakrájíme na proužky.
- Nadrobno nakrájíme ředkvičky, cibuli i vařená vejce a lehce promícháme.
- Majonézu ochutíme solí, citronovou šťávou a špetičkou cukru a vmícháme ji do salátu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.