Chleba s vločkami a semínky

Jen čas na kynutí…

Suroviny:

1 hrnek hladké mouky

půl hrnku žitné mouky

půl hrnku jemných ovesných vloček

1 hrnek vlažné vody

půl sáčku sušeného droždí

3 lžíce semínek – sezam nebo slunečnice nebo chia…

2 mokka lžičky soli

 

Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouky, přidáme vločky, semínka a sůl, promícháme.
  2. Přilijeme hrnek vlažné vody a vařečkou zpracujeme hladké těsto.
  3. V teple pod utěrkou necháme 10 minut odpočinout, pak přemístíme do silikonové formy, nebo jiné formy, vyložené pečicím papírem a necháme 45 minut kynout. Nádobu překryjeme velkým hrncem.
  4. V troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme – asi 50 minut až hodinu.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.