Chleba s vločkami a semínky
Jen čas na kynutí…
Suroviny:
1 hrnek hladké mouky
půl hrnku žitné mouky
půl hrnku jemných ovesných vloček
1 hrnek vlažné vody
půl sáčku sušeného droždí
3 lžíce semínek – sezam nebo slunečnice nebo chia…
2 mokka lžičky soli
Postup:
- Do mísy prosejeme mouky, přidáme vločky, semínka a sůl, promícháme.
- Přilijeme hrnek vlažné vody a vařečkou zpracujeme hladké těsto.
- V teple pod utěrkou necháme 10 minut odpočinout, pak přemístíme do silikonové formy, nebo jiné formy, vyložené pečicím papírem a necháme 45 minut kynout. Nádobu překryjeme velkým hrncem.
- V troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme – asi 50 minut až hodinu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.