Vepřové na šlehačce

Nebojte se, na sladko to nebude!

Suroviny:

4 kotlety nebo plátky z plecka

1 hrnek šlehačky

4 lžíce strouhaného sýra

sůl

pepř

 

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku a zalijeme šlehačkou.
  2. Jednotlivé plátky posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě upečeme.
  3. Obvykle se používá eidam, ale vyzkoušejte i nivu – pak se musí ubrat soli, ale chutná to také výborně.
  4. Podáváme s vařenými bramborami. Existuje i varianta, že se plátky brambor dají do pekáčku s masem a peče se vše najednou.

 

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.