Vepřové na majoránce
V jednoduchosti je síla, krása i chuť.
Suroviny:
4 plátky vepřového plecka
1 cibule
2 lžíce sádla
3 stroužky česneku
kelímek smetany
majoránka
pepř
sůl
hladká mouka
Postup:
- Cibuli nakrájíme a na sádle zpěníme.
- Plátky masa naklepeme, nakrojíme okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a orestujeme na cibulovém základu.
- Přidáme plátky česneku, rozemnutou majoránku, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- Šťávu zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s bramborami nebo těstovinami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.