Buchty s tvarohem
S těmi by se dostal Honza pěkně daleko!
Suroviny:
500 g hladké mouky
1 sušené droždí
250 ml mléka
3 lžíce cukru
3 lžíce másla
1-2 vejce podle velikosti
špetka soli
lžička strouhané citronové kůry
tuk na pekáč
náplň: 2 měkké tvarohy z alobalu
3 žloutky
1 vanilkový cukr
cukr podle chuti
hrst rozinek (namočených předem v rumu)
moučkový cukr na poprášení hotových buchet
Postup:
- Do prosáté mouky přidáme sušené droždí a cukr.
- Do vlahého mléka rozmícháme vejce, citronovou kůru, špetku soli a rozpuštěné (ne horké) máslo a tímto mlékem pak zaděláme hladké těsto.
- Necháme pod utěrkou v teple hodinu kynout.
- Mezitím umícháme náplň z tvarohu, žloutků a cukru, přidáme rozinky.
- Vykynuté těsto rozválíme asi na 1 cm silnou placku, rozkrájíme na čtverečky, na každý dáme náplň, dobře spojíme a klademe spojem dolů do vymaštěného pekáče. Každou buchtu ještě potřeme tukem ze všech stran. Necháme ještě asi 15 minut kynout a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Buchty vyklopíme a po zchladnutí pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.