Špagety trochu jinak! Zkuste si je udělat s cuketovou omáčkou

Špagety - oblíbené jídlo našich dětí. Nejlépe s kečupem. Zkuste jim však připravit něco trochu nečekaného, jiného a barevně netradičního. Uvidíte, že jim budou i tak chutnat!

Italské těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu - to jsou špagety - italské národní jídlo.

Cukety jsou zdravé, chutné i krásné

Jsou běžně k dostání v prodejnách potravin, kde se prodávají v baleních o váze přibližně 500 g. Připravují se vařením v osolené vodě, doba varu se pohybuje od 5 až 10 minut v závislosti na druhu.

Suroviny:
3 střední cukety nastrouhané, 90 g másla, 250 g krémového sýru, 1/3 hrnku nastrouhaného parmezánu, 1/3 hrnku mléka, 1 česnek utřený, 1/2 hrnku čerstvé máty, 250 g špaget

Postup:
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou cuketu a mícháme na středním ohni dokud cukety nezměknou. Rozmixujeme sýr, mléko, česnek a mátu do hladka. Přidat k cuketám a chvíli mícháme. Vše dobře prohřejeme.
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody, slijeme, přidáme do pánve k cuketám a opatrně promícháme.
Navrch před podáváním dáme ještě parmezán a snítku máty.

Dobrou chuť!

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka