Jemné řízečky

Jemné jsou jak chutí, tak i konzistencí.

Suroviny:

250 g vepřového plecka

250 g kuřecích prsíček

100 g sýra (podle chuti – eidam, ementál…)

1 vajíčko

zelená petrželka

sůl

pepř

strouhanka

hladká mouka

tuk na smažení

Postup:

  1. Maso umeleme, smícháme s nastrouhaným sýrem a vajíčkem, osolíme, opepříme, přimísíme sekanou petrželku a je-li směs řídká, zahustíme troškou jemné strouhanky.
  2. Hotovou směs dáme na hodinu nebo dvě odležet do chladu.
  3. Tvarujeme malé placičky, obalujeme je v hladké mouce a v dobře rozehřátém oleji smažíme do zlatova po obou stranách.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.