Zálesácké závitky
Zálesákům odzvonilo, ale závitky po nich zůstaly...
Suroviny a pracovní postup: 4 plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme lisovaným česnekem. Na každý plátek pak dáme plátek anglické slaniny a plátek šunky, zabalíme a ovineme nití - pozor, ne umělohmotným hedvábím! Rozškvaříme 10 dkg nakrájené slaniny, osmahneme na ní 2 nakrájené cibule a na tento základ dáme závitky, opečeme ze všech stran, malinko podlijeme a dusíme do měkka. Šťávu pak vydusíme a upražíme 2 lžíce hladké mouky, podle potřeby přilijeme trochu vývaru nebo vody a uděláme chutnou šťávu. Jako příloha je výborná rýže.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU JANA TYŠLEROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.