Syrníky z olomouckých tvarůžků
Tak syrníky nebo syrečkovníky :-)?
Suroviny: 200 g měkkého tvarohu, 100 g tvarůžků, 100 g vařených brambor, 2 vejce, 30 g krupice, 100 g másla, sůl, pepř, kmín, paprika.
Pracovní postup: Prolisovaný tvaroh smícháme s vařenými nastrouhanými bramborami, nastrouhanými tvarůžky, vejci, krupicí a podle potřeby dosolíme a okořeníme. Vypracujeme stejnorodou hmotu, tvoříme z ní placičky a rychle je opékáme na másle.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU VLADIMÍR NAJMAN!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.