Hovězí na víně
od Jany Fadrné
Suroviny: 1/2 kg zadního hovězího, 4 lžíce oleje, 1 pórek, 2 mrkve, 2 cibule, 3-4 rajčata, asi půl litru vývaru, sůl, pepř, mletá paprika, trochu mouky a sklenka červeného vína.
Pracovní postup: Maso nakrájíme na menší obdélníčky a na oleji opečeme dozlatova. Pak vložíme nakrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a znovu vše osmahneme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme a přidáme k masu se zeleninou. Zalijeme vývarem a vínem - stačí 2 deci. Podle chuti osolíme, opepříme, opaprikujeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme troškou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve studené vodě a necháme provařit.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Každý uveřejněný recept ohodnotíme pěknou publikací věnovanou právě vaření!
Můžete psát na adresu Český rozhlas, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem (heslo RECEPT) nebo na e-mailovou adresu stanislava.bradlova@ul.cro.cz
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.