Vejce v zelenině
Nezapomeňte na zeleninu...
Suroviny: 6 vařených vajec, 0,5 kg mražené zeleniny, 1 cibule, 2 lžíce tuku, trochu hladké mouky, půl litr mléka, sůl, citronová šťáva.
Pracovní postup: Zeleninu udusíme na lžíci tuku s mírným podléváním doměkka. Na druhé části tuku zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a povaříme. Tuto bešamelovou omáčku osolíme, zakapeme citronem a dáme do ní udušenou zeleninu. Rozdělíme na talíře, navrch posadíme vařená oloupaná vejce a posypeme pažitkou nebo petrželkou. Příloha - vařené brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka