Vejce v zelenině

Nezapomeňte na zeleninu...

Suroviny: 6 vařených vajec, 0,5 kg mražené zeleniny, 1 cibule, 2 lžíce tuku, trochu hladké mouky, půl litr mléka, sůl, citronová šťáva.

Pracovní postup: Zeleninu udusíme na lžíci tuku s mírným podléváním doměkka. Na druhé části tuku zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a povaříme. Tuto bešamelovou omáčku osolíme, zakapeme citronem a dáme do ní udušenou zeleninu. Rozdělíme na talíře, navrch posadíme vařená oloupaná vejce a posypeme pažitkou nebo petrželkou. Příloha - vařené brambory.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!