Koprová omáčka s vejcem
Výborná je nejen s knedlíkem, ale i s novými bramborami.
Ingredience
- ½ l vývaru nebo vody (osolené)
- 150 ml kysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- pár snítek kopru
- brambory na 2 porce
- 2-3 vejce
- případně cukr, ocet
Postup:
Vývar nebo osolenou vodu přivedeme k varu a vložíme silné stonky kopru, zvolna vaříme.
- Vedle uvaříme v osolené vodě oloupané a nakrájené brambory, zvlášť dáme vařit vejce natvrdo.
- Rozkvedláme moukou v troše studené vody, aby nežmolkovala, vlijeme do vývaru, provaříme a pak vyndáme stonky kopru.
- Vmícháme smetanu, povaříme a chuť doladíme podle potřeby – sůl, cukr, ocet.
- Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý kopr a už nevaříme. Podáváme s bramborami a vařeným vejcem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka