Lisabonský králík
Suroviny: Králík, slanina, kyselá smetana, sůl, mouka. Marináda: 2 sklenky vína, 1 sklenka vinného octa, nakrájená cibule, pepř, jalovec, bobkový list.
Postup: Suroviny na marinádu necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině. Při pečení podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povařenou ji scedíme na hotového králíka. Do omáčky přidáme kyselou smetanu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.