Játra v jogurtové omáčce

Suroviny: 0,5 kg vepřových jater, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 1 bílý jogurt, sůl a pepř.

Postup: Játra nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na kostičky a na ní osmahneme plátky jater po obou stranách dozlatova. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a bílý jogurt a povaříme asi 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme. Podáváme s rýží.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.