Vepřová v karamelu
Suroviny: 500g libového vepřového masa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, ananasový kompot, půlka bujónové kostky, 2 tavené sýry, sůl a pepř.
Postup: Na rozpálený olej dáme cukr, zahříváme a jakmile nám začne karamelizovat tak přidáme kousky osoleného a opepřeného masa. Restujeme, potom podlijeme bujonem, přidáme sojovou omáčku a dusíme. Na konci přidáme sýr a když se rozpustí tak přidáme ještě pokrájený ananas.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka