Vepřová v karamelu
Suroviny: 500g libového vepřového masa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, ananasový kompot, půlka bujónové kostky, 2 tavené sýry, sůl a pepř.
Postup: Na rozpálený olej dáme cukr, zahříváme a jakmile nám začne karamelizovat tak přidáme kousky osoleného a opepřeného masa. Restujeme, potom podlijeme bujonem, přidáme sojovou omáčku a dusíme. Na konci přidáme sýr a když se rozpustí tak přidáme ještě pokrájený ananas.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.