Pečený čaj

Suroviny: 1kg ovoce (může být čerstvé, ale i mražené – jakékoliv), 1200g krystalového cukru, 2dc rumu, 1 citron, 1 lžička skořice a 3 hřebíčky.

Postup: Ovoce nakrájíme na kousky a ve větší misce ho smícháme s cukrem, přidáme rum, citron nakrájený na kousky, skořici a hřebíček. Důkladně promícháme a dáme péct do vyhřáté trouby v hlubším pekáči. Na 220 stupňů pečeme asi 45 minut, dokud ovoce nepustí šťávu. Během pečení občas promícháme. Ještě horké dáme do skleniček, zavíčkujeme je a na 5 minut je otočíme vzhůru nohama. Podáváme tak, že do hrnečku dáme 2-3 lžičky pečeného čaje, zalijeme horkou vodou a necháme vylouhovat.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!