Kuře kung pao
Suroviny: 1/2 kg kuřecího masa, 1/2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky Glutasolu (nemusí být), 2-3 lžíce Solamylu, 1 dl sojové omáčky, olej.
Postup: 3 hrsti arašídů nebo sekaných mandlí, 1 chilli paprička (můžete nahradit česnekem). Maso nakrájíme na proužky, promícháme v míse s polovinou sojové omáčky, pepřem, solí, zázvorem, solamylem, glutasolem. Necháme marinovat v chladničce cca 1/2 hodiny (čím déle, tím lépe). Na pánvičce zahřejeme olej (cca 4-5 lžic), pokud chceme jídlo pikantní, přidáme 1 rozdrobenou čili papričku nebo nakrájený česnek. Potom přidáme arašídy a opékáme dále asi 3 minuty. Nakonec přidáme zbývající sojovou omáčku, maso zhnědne do finální podoby a je hotovo. Podáváme s rýží (nepříliš slanou, aby vynikla chuť jídla).
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.