Bramborová pizza
Suroviny: Rajčata, paprika, tvrdý sýr, sádlo. Na těsto: 5 brambor, 1 prášek do pečiva, půl kila polohrubé mouky, 3 vejce, deci oleje, 5 stroužků česneku a sůl.
Postup: Uděláme si těsto, Brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s ostatními přísadami. Pekáč důkladně vymažeme sádlem, pak nalijeme těsto. Nahoru položíme rajčata a papriky. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 60 minut. Těsně před dopečením to posypeme sýrem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.