Bramborová pizza

Suroviny: Rajčata, paprika, tvrdý sýr, sádlo. Na těsto: 5 brambor, 1 prášek do pečiva, půl kila polohrubé mouky, 3 vejce, deci oleje, 5 stroužků česneku a sůl.

Postup: Uděláme si těsto, Brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s ostatními přísadami. Pekáč důkladně vymažeme sádlem, pak nalijeme těsto. Nahoru položíme rajčata a papriky. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 60 minut. Těsně před dopečením to posypeme sýrem.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.