Banánová roláda
Suroviny: 6 vajec, 4 lžíce krystalového cukru, půl lžičky sody bikarbony, 1a půl lžíce kakaa, 1 a půl deci mléka, vanilkový cukr, 20g výběrové mouky, půlka másla, 3 banány, čokoládová poleva a strouhanka.
Postup: Z pěti bílků si uděláme tuhý sníh, přidáme cukr, 5 žloutků, sodu a kakao. Vše dobře zamícháme a dáme to na vymazaný, strouhankou posypaný pečící papír. Pečeme 10, maximálně 15 minut. Potom upečený plát vyklopíme na pocukrovanou utěrku, sundáme pečící papír a pomocí utěrky to srolujeme a necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme kaši s mléka, zbylého vejce, z vanilkového cukru a mouky. Necháme ji napůl vychladnout, potom přidáme máslo. Roládu rozvineme, potřeme kaší, poklademe celými banány a opět stočíme do rolády. Nakonec to polijeme čokoládou.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka