Frittata
Suroviny: 2 lžíce olivového oleje, 40 dkg vařených brambor nakrájených na plátky, 4 vejce, 4 jarní cibulky nasekané na kolečka, 1 svazek kopru, sůl, pepř, 3 dkg nastrouhaného čedaru
Postup: V menší pánvičce rozpálíme olej, přidáme brambory a dozlatova opečeme. V míse lehce našleháme vejce, přidáme cibulku a nasekaný kopr, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme opečené brambory, rychle vše promícháme, snížíme teplotu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Když vajíčka začnou tuhnout za cca 8 minut, pak pánvičku vložíme do trouby a necháme Frittatu zezlátnout. Můžeme přidat i trochu anglické slaniny.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.