Kuřecí škvarky

Suroviny: Vykostěné kuřecí maso bez kůže, sůl, hladká mouka, vejce, mléko, pivo, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení.

Postup: Maso nakrájíme na kousky, osolíme. Do větší mísy si rozšleháme 1-2 vejce s mlékem, trochou piva, moukou a solí. Do takto vytvořeného těstíčka hodíme hrst masa, promícháme, vyndáme a necháme odkapat, pak je obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.