Heršun a Toustový štrúdl
Suroviny: Bílý toustový chléb, kečup, pomazánkové máslo, šunka, hermelín, nadrobno nakrájená cibulka a anglická slanina.
Postup: Chleba namažeme pomazánkovým máslem, přikryjeme šunkou, pár kapek kečupu, plátek hermelínu a nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou. Přiklopíme druhým plátkem chleba a zapečeme v toustovači.
Toustový štrúdl
Suroviny: Balení světlého toustového chleba, 6 jablek, cukr, skořice, rozinky namočené v rumu a mleté vlašské ořechy.
Postup: Toustové chleby pomažeme změklým máslem, posypeme je nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy. Přiklopíme druhým plátkem chleba a dáme zapéct do toustovače.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.