Cuketové koblihy

Suroviny: 600g malé cukety, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vanilkové cukry, 1 tvaroh 250g, 2 vejce, sůl a na zdobení pikantní džem, tvrdý tvaroh, šlehačka.

Postup: Oloupanou cuketu nahrubo nastrouháme, malinko posolíme a necháme vypotit (15min.)Pak ji důkladně vymačkáme. Potom ji smícháme s moukou, cukrem, práškem do pečiva, tvarohem a vejcem. V hlubší pánvi ve vyšší vrstvě oleje smažíme placičky. Pozor – nabudou! Zdobíme marmeládou, tvarohem a můžeme i šlehačkou.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.