Ernestovy špekáčky
Suroviny: 1kg špekáčků, pár plátků prorostlé slaniny, 2 cibule, kečup, 500ml černého piva.
Postup: Oloupané špekáčky rozkrojíme po délce, ale úplně nedořízneme, položíme je na pekáč. Do každého špekáčku vložíme plátek cibule a plátek slaniny. Vše zalijeme pivem a dáme zapéct na 30 minut do trouby. Potom přidáme 1 sklenici kečupu a ještě dáme na 15 minut zapéct.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.