Petřínská jablíčka
Suroviny: Jablka, olej, skořicový cukr, rum, šlehačka, ořechy a čokoládová poleva. Na těstíčko: mléko, hladká mouka, vejce a sůl.
Postup: Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Plátky obalíme v těstíčku a usmažíme v rozpáleném oleji. Potom je obalíme ve skořicovém cukru, pokapeme rumem, ozdobíme šlehačkou, ořechy a polijeme čokoládovou polevou. Podáváme teplé.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.