Flíčky pro Pepíčky
Suroviny: 400g flíčků, 400g čerstvých žampiónů, 200g kysané smetany, 150g eidamu, deci oleje, lžíce podravky, lžíce sojové omáčky, lžíce másla, lžíce solamylu, sůl a pepř.
Postup: Žampiony nakrájíme a na oleji podusíme. Přidáme půl litru vody, přivede do varu, zahustíme solamylem, dochutíme podravkou, osolíme, opepříme a úplně na konci vmícháme máslo, sojovku a kysanou smetanu. Uvařené flíčky polijeme touto směsí a posypeme strouhaným sýrem.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.