Pečené brambory Johnyho Cashe
Suroviny: 1 miska kysané smetany, 1 miska nasekané uzené slaniny, 1 svazeček pažitky, lžíce másla, miska strouhaného sýra a 4 velké brambory.
Postup: Brambory ve slupce očistíme a propícháme vidličkou. Každý brambor zvlášť dáme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu (brambory musí být měkké). Po upečení každý brambor rozbalíme, podélně nařízneme a prsty vymáčkneme mírně ven tak, aby vypadal jako otevřená mušle. Brambor na povrchu lehce posolíme, potřeme máslem, obložíme 1 lžící kysané smetany, do otvoru i vedle nasypeme nadrobno nakrájenou uzeninu, celé posypeme strouhaným sýrem a pažitkou a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.