Pangasius se šlehačkou a se sýrem

Suroviny: Filety Pangasius, cibule, šlehačka, strouhaný sýr a koření: sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...

Postup: Rybu necháme nejdříve rozmrazit, protože obsahuje poměrně hodně vody. Nakrájíme cibuli na půlkolečka, na ní položíme osolené filety pangasia. Posypeme od oka kořením (fantazii se meze nekladou), zalijeme šlehačkou a posypeme hustě sýrem. Dáme do trouby a pečeme odkryté. Jakmile to zrůžoví a šlehačka se vypeče, je hotovo. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.