Zapečené brambory se zelím a škvarkama
Suroviny: 1kg brambor, 200g škvarků, 250ml kysané smetany, 100ml mléka, 2 vejce, sůl, pepř, omastek, strouhanka a kyselé zelí.
Postup: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymažeme a strouhankou vysypeme mísu a vložíme do ní polovinu brambor. Osolíme, opeříme, posypeme škvarky a nakrájeným kyselým zelím a zakryjeme druhou polovinou brambor. Smícháme si smetanu, mléko, vejce, sůl a pepř a zalijeme tím brambory. Navrch dáme trochu másla a zapečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka