Tvarohové kouzlení

Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, žervé nebo lučiny, bílý jogurt podle potřeby a přísady podle chuti: jemně nastrouhaná cibule a nakrájená pažitka; nastrouhané ředkvičky; nastrouhaná mrkev; nakrájená cibule a citrónová šťáva; nastrouhaná kedlubna a nakrájená pažitka; dále můžeme kořenit jemně strouhaným křenem, mletým kmínem nebo mletou paprikou; strouhaný eidam – 2 až 3 lžíce; bylinky čerstvé a strouhaný ementál; nudličky sterilované nebo čerstvé papriky; česnek a 2 lžíce drcených vlašských ořechů; nakrájené rajče.

Postup: Tvaroh našleháme s trochou bílého jogurtu a přidáme přísadu podle chuti. (Sladká varianta – s medem a ovocem).

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, JARMILA MANDŽUKOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.