Zatočený kynutý koláč s nádivkou
Suroviny: 400 g phr. mouky, 30 g droždí, 40 g pískového cukru, 100 g másla, 120 -200 ml mléka, 1 vejce, sůl. Náplň – podle chuti: uvařený mletý mák s višněmi nebo jablka s skořicí nebo oslazený tvaroh s vajíčkem a rozinkami, mleté ořechy…
Postup: Připravíme těsto, jak jsme zvyklí, vyválíme, natřeme libovolnou náplní, stočíme a dáme do vymazaného srnčího hřbetu. Ve středně vyhřáté troubě upečeme. V řezu pak koláč vypadá jako roláda. Povrch můžeme pocukrovat.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka