Staropražské grundle

Suroviny: I.varianta: Půl kg drobných rybek – grundlí, 25 g hladké mouky, citron, pepř, sůl, olej na smažení. II. varianta: stejné množství grundlí a mouky jako u první varianty, k tomu 1 vejce, asi 2 lžičky mleté papriky a trochu strouhanky.

Postup: I.varianta: grundle omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v mouce, smažíme v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, dáme okapat na papírový ubrousek, podle chuti dosolíme, opepříme, zakapeme citronem.

II. varianta: umícháme těstíčko z mouky, mleté papriky, vejce a strouhanky. Grundle omyjeme, osušíme, smáčíme v těstíčku a v rozehřátém oleji smažíme do zlatova. Také můžeme zakapat citronem, podáváme s chlebem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!