Fazolový guláš
Suroviny: 250 gramů fazolí, 2 lžíce tuku, 1 velká cibule, hladká mouka, uzený bůček nebo kus klobásy, 1 balení rajského protlaku, česnek, mletá paprika – sladká, sůl.
Postup: Večer namočíme asi čtvrt kg fazolí do studené vody. Druhý den na dvou lžících tuku zpěníme nakrájenou velkou cibuli, zaprášíme lžící hladké mouky a uděláme zásmažku, do které ještě v závěru přisypeme mletou sladkou papriku, stačí lžička na obarvení. Namočené fazole dáme vařit, přidáme kousek nakrájeného uzeného bůčku nebo na kolečka nakrájenou klobásu podle chuti a uvaříme společně doměkka. Pak zahustíme zásmažkou, povaříme, vmícháme 3 lžíce rajského protlaku, krátce povaříme, podle chuti dosolíme a okořeníme utřeným česnekem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.