Pomazánka z čočky, mrkve a celeru
Opomněli jste na nový rok čočku? Dožeňte to… Suroviny a postup: Ve vodě uvaříme hrnek přebrané a propláchnuté čočky společně s jednou mrkví a půlkou celeru – zeleninu předem nakrájíme na kousky. Po uvaření vodu skoro všechnu slijeme, necháme vystydnout a pak čočku se zeleninou umeleme nebo rozmixujeme, přidáme 2-3 lžičky rajského protlaku, jemně nakrájenou cibuli, osolíme a podle potřeby do hmoty vmícháme vhodný margarín nebo pomazánkové máslo. Pokud zvolíte loupanou čočku, bude dříve uvařená a pomazánka bude hladší.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka