Tortily
Není nad domácí… Suroviny a postup: Těsto připravíme z půl kg mouky (může být kukuřičná nebo pšeničná hladká nebo směs obou, ale i kukuřičná mouka by měla být jemná) a asi 12 dkg sádla, vlažné vody přidáváme tolik, abychom vypracovali těsto asi jako na nudle. Orientační poměr – na dva hrnky mouky půl hrnku vody. Někdy se těsto solí hned, jindy ne, chuť pak dodává náplň. Těsto rozdělíme, utvoříme kuličky a ty pak rozválíme na tenko do průměru asi 20 cm. Pečeme nasucho na plechu v troubě nebo na plotýnce. Tortily se používají jako příloha a nejčastěji jako obal na různé masové, zeleninové, sýrové, rybí směsi. Lze je koupit hotové, lze je do zásoby zamrazit.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JAROSLAV VAŠÁK!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.