Ryba na zázvoru
Drobný nápad, velký efekt…Suroviny a postup: Porce ryby (kapr, ale zkuste i jiné druhy) potřeme směsí z utřeného česneku se lžičkou soli, lžičkou papriky, lžičkou zázvoru a dvou lžic oleje a skládáme do hrnce na sebe. Zatížíme a necháme v ledničce. Druhý den jednotlivé porce prudce opečeme na oleji a udusíme do měkka.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.