Bramborák po vítkovsku
Ing. Rež vzpomíná na místo, kde kdysi sloužil… Suroviny a postup: Nastrouháme 2 větší syrové brambory, přidáme 2 polévkové lžíce ovesných vloček, ochutíme a na pánvi osmažíme placku asi 3 cm silnou. Obrátíme a potřeme sněhovou směsí, doprostřed uděláme důlek, dáme tam zbylý žloutek, okolo do placky zapíchneme 4 kornoutky z plátků salámu, přikryjeme poklicí a dopečeme, také můžeme posypat strouhaným sýrem a zapéci. Zdobíme rajčaty a paprikou nebo podáváme s kysaným zelím. Sněhová směs – ušleháme ze 2 bílků tuhý sníh, přidáme do něj 2-3 lžíce strouhaného sýra a 3 lžíce pokrájeného salámu, opepříme. Sladká varianta: Opečenou placku obrátíme a na opečenou stranu dáme plátky ze 2 jablek, kokos, skořicový cukr a zapečeme pod pokličkou. Zdobíme kysanou smetanou a pocukrujeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PAN ŘEŽ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.