Kelímkový letní koláč s vínem

Abychom si rozuměli, máme na mysli koláč s vinnými bobulkami! Sklenku vína si dopřejte zas k něčemu jinému.

Suroviny:
1 kelímek smetanového jogurtu (200 nebo 250 ml)
půl kelímku cukru
1 a půl kelímku polohrubé mouky
1 vejce
půl prášku do pečiva
trošku soli
máslo a mouka do formy
mouka, máslo, cukr a skořice na drobenku (4 lžíce mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru, lžička skořice)
hroznové víno

Postup:

1. Vymažeme a vysypeme pečicí formu a připravíme drobenku.

2. Smícháme jogurt s cukrem a vejcem, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a špetku soli a hotové těsto vlijeme do připravené formy.

3. Poklademe bobulkami vína – raději bezpeckového. Můžeme využít i jakékoli jiné ovoce. Posypeme drobenkou a dáme do středně vyhřáté trouby péci. Po 20 minutách špejlí zkusíme, je-li koláč propečený a případně necháme dopéci.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.