Salát ze špekáčků

Pokud vám o víkendu nepřálo počasí na grilovačku a v lednici zbyly špekáčky, udělejte si z nich salát.

Suroviny:
7 špekáčků
sklenička sterilované sladkokyselé perlové cibulky
2 papriky (1 zelená, 1 červená)
150 g majonézy
sůl
pepř
případně strouhaný křen

Postup:

1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

2. Cibulky překrájíme a přidáme ke špekáčkům.

3. Papriky zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy se špekáčky a cibulkami. Podle chuti osolíme, opepříme.

4. Nakonec vmícháme majonézu a chuť můžeme ještě doladit trochou strouhaného křenu – můžeme použít i sterilovaný.

5. Podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.