Bábovka z majonézy

Připravte si větší formu a nachystejte si chuťové buňky.

Suroviny:
500 g polohrubé mouky
180 g cukru
200 g majonézy (neochucené!)
1 hrnek mléka (čtvrt litr)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
trošku soli
tuk a mouka na formu
případně 1-2 lžíce kakaa

Postup:

1. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a vanilkový cukr, citronovou kůru, trošku soli.

2. Do suché směsi zamícháme majonézu a mléko, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme.

3. Můžeme připravit i mramorovanou verzi – do formy vlijeme polovinu světlého těsta, zbytek v míse obarvíme 1-2 lžícemi kakaa, přidáme ještě lžíci mléka. A nalijeme na vrstvu světlého těsta.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.