Vepřové maso v mrkvi
Zapomeňte na zadělávání moukou a třeba vaši strávníci zapomenou, že právě tohle ve školní jídelně nemilovali…
Suroviny:
300 g vepřového plecka
4 mrkve
1 cibule
sůl
kmín
tuk – máslo
půl bujonové kostky – slepičí vývar
Postup:
1. Maso nakrájíme na stejně velké kostky.
2. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme nakrájené maso, trochu osolíme, opečeme ze všech stran, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou, rozdrobíme do ní bujón a pod pokličkou dusíme. Občas zamícháme.
3. Zhruba po půlhodině přidáme nakrájenou mrkev, podle potřeby podlijeme (opět horkou vodou) – ale málo a hlídáme, aby se maso nepřipálilo, ale mrkev by se měla udělat pěkně do zlatova a tekutina by se měla odpařit.
4. Podáváme s vařenými bramborami.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.