Špagety zapečené s masem

Ale žádné české „šunkafleky“, bude to vonět Středomořím…

Suroviny:
200 g špaget
150 g mletého hovězího masa
4-5 žampionů
100 g eidamu nebo nivy nebo směsi obou
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 malá konzervička rajského protlaku
2 lžíce oleje
oregano
pepř
sůl

Postup:

1. Uvaříme špagety a zatímco se vaří, nakrájíme cibuli, orestujeme ji na lžíci oleje, vložíme mleté maso, přidáme koření a sůl a při promíchávání krátce opečeme.

2. Přidáme protlak, prudce opečeme, přidáme nakrájené žampiony, drobně nakrájený česnek, krátce opečeme, podlijeme trochou vody a podusíme.

3. Pekáč nebo zapékací mísu vytřeme lžící oleje, dáme dvě třetiny uvařených špaget, navrstvíme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem (část si necháme na povrch) a zakryjeme zbytkem špaget.

4. V rozehřáté troubě zapečeme, před koncem posypeme povrch zbytkem sýra a už jen krátce zapečeme.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.