Buřty na pivu

Taková „hospodská mňamka“, ale nepohrdnou ani křehké víly a jiné éterické bytosti…

Suroviny:
5 špekáčků
1 sklenice leča
1 cibule
5 plátků anglické slaniny
česnek – podle chuti
sklenka černého piva
dobré pečivo
lžíce sádla

Postup:

1. Špekáčky volte kvalitní, žádné náhražky s granulátem nebo separátem. Sloupněte je a nakrojte podélně, ale nedokrojte.

2. Do špekáčků vložte plátek cibule a přeložený plátek anglické slaniny.

3. V kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte tuk, zpěňte na něm zbytek nakrájené cibule, vložte připravené špekáčky, zalijte sklenicí leča, přidejte nakrájený česnek, podlijte ještě pivem a zakryté dejte péct do vyhřáté trouby.

4. V závěru pečení odkryjeme a dopečeme. Podáváme s dobrým pečivem.

Dobrou chuť vám přeje Hana Jeřábková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.