Kakaová buchta s kokosem
Vítaná variace pro ty, kterým se zdá klasický piškot příliš suchý. Vláčný moučník příjemně překvapí.
Suroviny:
1 hera
2 hrnky cukru (hrnek 250 ml)
1 hrnek vody
4 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 lžíce kakaa
tuk a mouka na plech100 g strouhaného kokosu nebo ořechů
Postup:
1. Ve velkém kastrole zvolna rozehřejeme heru, přidáme 2 hrnky cukru smíchaného se 4 lžícemi kakaa, hrnek vody a promícháme. 1 hrnek si odlijeme na pozdější použití.
2. Do zbylé směsi přimícháme 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky s prosátým práškem do pečiva a prošleháme.
3. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby upéci. Špejlí vyzkoušíme, zda už těsto nelepí a je upečené.
4. Na ještě horkou buchtu rovnoměrně nalijeme hrnek odebrané směsi z hery, cukru a vody a posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy.
Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka