Kakaová buchta s kokosem

Vítaná variace pro ty, kterým se zdá klasický piškot příliš suchý. Vláčný moučník příjemně překvapí.

Suroviny:
1 hera
2 hrnky cukru (hrnek 250 ml)
1 hrnek vody
4 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 lžíce kakaa
tuk a mouka na plech100 g strouhaného kokosu nebo ořechů

Postup:

1. Ve velkém kastrole zvolna rozehřejeme heru, přidáme 2 hrnky cukru smíchaného se 4 lžícemi kakaa, hrnek vody a promícháme. 1 hrnek si odlijeme na pozdější použití.

2. Do zbylé směsi přimícháme 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky s prosátým práškem do pečiva a prošleháme.

3. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby upéci. Špejlí vyzkoušíme, zda už těsto nelepí a je upečené.

4. Na ještě horkou buchtu rovnoměrně nalijeme hrnek odebrané směsi z hery, cukru a vody a posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy.

Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.