Zelenina zapečená
Suroviny: Na palačinkové těsto – čtvrt litru mléka, 2 vajíčka, 100 g hladké mouky, sůl. Dále 750 g mražené zeleninové směsi, 100 g uzeniny nebo slaniny, 50 g strouhaného sýra, sůl, petrželka, tuk a strouhanka do zapékací mísy.
Postup: Zeleninu krátce podusíme nebo povaříme v lehce osolené vodě. Necháme chvíli okapat, promícháme s nakrájenou uzeninou nebo nakrájenou a předem rozpečenou slaninou a strouhaným sýrem, vložíme ji do předem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zalijeme palačinkovým těstem. Ve vyhřáté troubě upečeme, hotové zdobíme petrželkou.
Dobrou chuť vám přeje Jaroslav Novák a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.