Zelenina zapečená

Suroviny: Na palačinkové těsto – čtvrt litru mléka, 2 vajíčka, 100 g hladké mouky, sůl. Dále 750 g mražené zeleninové směsi, 100 g uzeniny nebo slaniny, 50 g strouhaného sýra, sůl, petrželka, tuk a strouhanka do zapékací mísy.

Postup: Zeleninu krátce podusíme nebo povaříme v lehce osolené vodě. Necháme chvíli okapat, promícháme s nakrájenou uzeninou nebo nakrájenou a předem rozpečenou slaninou a strouhaným sýrem, vložíme ji do předem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zalijeme palačinkovým těstem. Ve vyhřáté troubě upečeme, hotové zdobíme petrželkou.

Dobrou chuť vám přeje Jaroslav Novák a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.