Ondráš z kuřecího masa
Suroviny: Kuřecí prsa, brambory, hladká mouka, vejce, majoránka, mléko, sůl, pepř, česnek, hranolky, mrkev a pórek na ozdobu, olej na smažení.
Postup: Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přidáme trošku mléka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, vejce a mouku a smícháme v těsto.
Prsa nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, mírně opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v hladké mouce a následně v bramborákovém těstě. Zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Hranolky dáme na plech a opečeme v troubě. Na talíři zdobíme nakrájenou mrkví a pórkem.
Dobrou chuť vám přeje Anna Pytlíková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.