Kokosové bonbóny
Suroviny: 250 ml smetany ke šlehání, 60 g másla, 2 vanilkové cukry, 100 g praženého kokosu, troška rumu, 80 g strouhaných BEBE sušenek světlých, bílá čokoláda na potažení (po rozpuštění čokolády vymíchat a přidat kousek Omegy) a opražený kokos na obalení.
Postup: Svařit smetanu s vanilkových cukrem, přidat máslo, sušenky a mírně dorůžova opražený kokos, promíchat a nechat vychladnout. Vytvarujeme hrudky nebo kuličky a dáme ztuhnout, nejlépe na chvíli do mrazáku. Zmrzlé namáčíme do rozehřáté bílé čokolády rozmíchané s kouskem tuku Omega a obalujeme v praženém kokosu.
Dobrou chuť vám přeje Alena Černá a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka