Salát z řapíkatého celeru s tuňákem

Suroviny: 1 svazek řapíkatého celeru, 3 rajčata, 1 vejce, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, citronová šťáva, sůl, pepř.

Postup: Celer očistit a nakrájet na plátky do mísy, přidat na kousky nakrájená 3 rajčata, 1 vejce vařené natvrdo a nakrájené na kousky, 1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, dle chuti osolit a opepřit, zakapat šťávou z 1/2 citrónu, promíchat a nechat odležet cca 1/2 hod. v chladu. Podávat s celozrnným pečivem.

Dobrou chuť vám přeje Alena Černá a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.