Hermelínové opečenky
Zázrak zdravé výživy to nejspíš není, ale občas můžeme hřešit.
Suroviny:
3 hermelíny
150-200 g měkkého salámu
4 vejce
pepř
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
1. Umeleme na masovém mlýnku hermelíny a salám, podle chuti opepříme a promícháme s vejci.
2. Z hmoty vytvarujeme placičky, obalíme je ve strouhance a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách. Abychom dohnali aspoň něco ze zdravé výživy, dopřejeme si bohatou zeleninovou oblohu, jako přílohu volíme brambory nebo bramborovou kaši.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.